На Рівненщині судитимуть учасників злочинної організації,які налагодили міжрегіональний канал незаконного виїзду з країни

На Рівненщині судитимуть учасників злочинної організації,які налагодили міжрегіональний канал незаконного виїзду з країни

27.03.24 11:34 0 95
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно учасників злочинної організації, які займалися підробкою документів, внесенням недостовірних даних до електронної системи та незаконним переправленням ухилянтів через державний кордон України (ч. 1 ст. 205-1, ч. 1, ч. 2 ст.255, ч. 2, ч. 3 ст.27 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 361, ч. 3 ст. 362 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що створив злочинну організацію 30-річний житель Рівненського району, раніше засуджений за незаконне переправлення військовозобов'язаних за межі країни. Чоловік сформував стійке ієрархічне об'єднання з числа довірених осіб з досвідом міжнародних перевезень. Він, зокрема, залучив до організації каналу втечі ухилянтів своїх знайомих з Рівненщини, Волині та Львівщини. Серед них – дільничний офіцер відділення поліції та підприємець-перевізник.

Учасники злочинної організації «приймали на роботу» водіїв-ухилянтів та вносили їхні відомості до ІС «Шлях». Кожне таке «працевлаштування» за фіктивним договором коштувало військовозобов'язаним в середньому 4,5 тис. доларів США. За ці кошти організатори переправляли клієнтів через державний кордон України та проводили з ними інструктажі під час виїзду. Пізніше учасники злочинної організації повертали назад до України транспортні засоби, на яких виїхали псевдоводії.

Слідством встановлено 43 особи мобілізаційного віку, які виїхали за межі України з допомогою фігурантів, але назад не повернулись. Таким чином ділки заробили на ухилянтах-втікачах понад 2,5 млн грн.

Досудове розслідування проводили слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівному) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому за оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області та УСР в області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На вулицях Тернополя ...
Наступна новина: Конгрес США частково ...

КОМЕНТАРІ