У Рівненській області в обласній прокуратурі обговорили особливості розслідування злочинів агресора щодо полонених

У Рівненській області в обласній прокуратурі обговорили особливості розслідування злочинів агресора щодо полонених

02.04.24 08:39 0 51
В умовах війни усі правоохоронні органи – і прифронтові, і тилові, мають працювати над максимальним збором доказів злочинів агресора, аби потім ці матеріали доповнили справи проти окупантів у Міжнародному кримінальному суді.

Тому під головуванням керівника обласної прокуратури Андрія Рудницького, проведено спільну нараду керівників правоохоронних та інших державних органів Рівненської області з питань виявлення, розкриття та розслідування злочинів, пов'язаних із незаконним позбавленням волі цивільних осіб та жорстоким поводженням російськими окупантами з українськими військовослужбовцями під час перебування в полоні та розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

В роботі наради взяли участь очільник обласної військової адміністрації Олександр Коваль, начальники обласних підрозділів Служби безпеки, Нацполіції, Теруправління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, Територіального центру комплектації та соціальної підтримки, а також керівник Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Учасники обговорили питання забезпечення належної підтримки потерпілих від воєнних злочинів, налагодження ефективного механізму взаємодії слідчих та експертних підрозділів з питань проведення експертних досліджень з метою збору доказів вини військових країни-агресора, своєчасного відібрання у таких кримінальних провадженнях біологічних зразків.

Цьому, зокрема, має посприяти і розширення можливостей Рівненського НДЕКЦ. Завдяки додатковому фінансуванню у закладі будуть відбирати зразки та проводити ДНК тести для ідентифікації зниклих та загиблих українських військових.

За результатами наради прийнято узгоджене рішення та підписано відповідний документ для поєднання зусиль правоохоронців, ОВА та органів військового управління в питаннях обміну інформацією, фіксації та розкриття воєнних злочинів вказаної спрямованості, притягнення воєнних злочинців про кримінальної відповідальності.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мер: через удар РФ по ...
Наступна новина: У Тернополі щосуботи ...

КОМЕНТАРІ