Тернопіль підписав меморандум про співпрацю з обласною профспілкою учасників бойових дій для соціального захисту та підтримки захисників

Тернопіль підписав меморандум про співпрацю з обласною профспілкою учасників бойових дій для соціального захисту та підтримки захисників

02.04.24 08:03 0 47
1 квітня управління соціальної політики Тернопільської міської ради підписало Меморандум про співпрацю з Тернопільською обласною профспілкою учасників бойових дій та військовослужбовців.

Спільно структури працюватимуть у сфері соціального захисту та соціальної підтримки учасників бойових дій, військовослужбовців та їх сімей, скорочення часових та інших витрат громадян, пов?язаних із отриманням послуг у сфері соціального захисту населення.

«В управлінні соціальної політики міської ради створено відділ по роботі з ветеранами та іншими пільговими категоріями. Серед напрямів роботи – співпраця з організаціями, фондами, які надають підтримку ветеранам війни, особам з інвалідністю внаслідок війни, сім’ям загиблим та сім’ям осіб, що пропали безвісти, – розповідає керівник управління Віталій Хоркавий. – Допомога для захисників передбачена і різноманітними програмами міської ради, зокрема, це: щомісячні виплати для осіб з інвалідністю І-ІІ груп, виплати членам сімей загиблих чи пропалих безвісти та інше. Також надається соціально-психологічна підтримка, є багато соціальних послуг, що оплачуються коштом бюджету громади, відтак для захисників ці послуги є безкоштовними».

Додамо, захисники та захисниці можуть отримати в управлінні соціальної політики інформаційно-консультаційні послуги з питань соціального захисту, забезпечення засобами реабілітації, отримання санаторно-курортного оздоровлення, профнавчання та перекваліфікації, соціальних та компенсаційних виплат тощо.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ОВА: війська РФ вранці ...

КОМЕНТАРІ