МЗС Росії оголосило співробітника посольства Молдови персоною нон-ґрата

МЗС Росії оголосило співробітника посольства Молдови персоною нон-ґрата

02.04.24 08:55 0 42
Міністерство закордонних справ Росії у зв'язку з висилкою російського дипломата з Кишинева оголосило персоною нон-ґрата співробітника молдавського посольства в Москві.

Російське зовнішньополітичне відомство також викликало посла Молдови Ліліана Дарія, йому висловили протест.

Раніше, 19 березня, молдовська сторона вислала дипломата РФ, а також відмовилася допустити делегацію Росії на сесію Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, яка має відбутися в Кишиневі в травні.

Читайте також: МЗС Молдови висилає російського дипломата через організацію виборів у Придністров'ї

Як цитує російське МЗС, молдовському дипломату заявили, що Кишинів «навмисно зловживає статусом країни, що приймає захід, та відверто політизує діяльність організації ООН».

«Подібне самоуправство молдавської влади грубо порушує взяте ними зобов'язання забезпечити рівну участь усіх держав-членів у цьому заході», – стверджують у міністерстві.

МЗС Молдови наразі не реагувало на цю заяву.

19 березня Міністерство закордонних справ Молдови повідомило, що оголосило російського дипломата персоною нон ґрата. Причиною цього є організація російських виборів на території сепаратистського регіону Молдови Придністров?я всупереч позиції молдовської влади. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вступ у ЄС: чому шлях буде непростим та що робити Україні та Молдові далі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ