США передали РФ не всю інформацію про загрозу теракту під Москвою – The New York Times

США передали РФ не всю інформацію про загрозу теракту під Москвою – The New York Times

02.04.24 08:22 0 42
Спецслужби США передали Росії лише частину інформації про загрозу теракту в Москві, яка вони мали, пише The New York Times 28 березня. Причиною цього стало побоювання розкрити джерела інформації, зазначає видання.

«Ворожі відносини між Вашингтоном і Москвою не дозволили США надати будь-яку інформацію про план терористів понад необхідну – через побоювання, що російська влада може дізнатися джерела або методи розвідки», – вказує NYT.

Співрозмовники видання серед американських чиновників припустили, що в Росії, отримавши на початку березня інформацію про високий ризик теракту протягом найближчих 48 годин, могли насамперед зосередитися на часових рамках, і коли в цей період нападу не сталося, сприйняли попередження з недовірою.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков у відповідь на прохання прокоментувати публікацію заявив, що в Кремлі про це нічого не знають. Він також закликав ставитися до матеріалів NYT «з великою обережністю». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Буданов стверджує, що Росія знала про підготовку нападу в Підмосков'ї «мінімум з 15 лютого»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лисак: війська РФ ...
Наступна новина: Тернопільська міська рада ...

КОМЕНТАРІ