НАТО робить «недостатньо для України»,а РФ потрібно створити більше «стратегічних труднощів» – МЗС Швеції

НАТО робить «недостатньо для України»,а РФ потрібно створити більше «стратегічних труднощів» – МЗС Швеції

02.04.24 08:40 0 41
Захід повинен прагнути створити більше «стратегічних труднощів», намагаючись контролювати поведінку Росії, і першим пріоритетом має бути«припинення агресії проти України», де НАТО робить недостатньо, заявив виданню Euractiv міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрем.

«Ми маємо розуміти, що Росія є сусідом, який поводиться безвідповідально, який погрожує світу безвідповідальною ядерною загрозою та ідеєю відтворення своєї колишньої імперії за рахунок незалежних суверенних держав (…) Ми повинні покласти цьому край… Ми повинні створити більше стратегічних труднощів для Росії», – сказав він.

Його коментарі з'явилися після того, як президент Франції Еммануель Макрон натякнув на можливість відправки західних військ в Україну, що викликало запеклі дебати серед європейців.

Більстрем, коментуючи французьку пропозицію тренувати український персонал на українській землі, сказав, що для Швеції, яка приєдналася до НАТО у березні, «це не обговорюється». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Bloomberg: заяви Макрона щодо можливості відправки військ в Україну розлютили чиновників CША

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі щосуботи ...
Наступна новина: Російські атаки на південь ...

КОМЕНТАРІ