Лукашенко заявив,що нападники на «Крокус» у РФ спершу хотіли втекти до Білорусі. Це суперечить заявам Путіна

Лукашенко заявив,що нападники на «Крокус» у РФ спершу хотіли втекти до Білорусі. Це суперечить заявам Путіна

02.04.24 09:11 0 55
Фактичний очільник Білорусі Олександр Лукашенко 26 березня заявив, що підозрювані в нападі на концертну залу «Крокус Сіті Хол» під Москвою спочатку їхали в бік білоруського кордону – про це повідомляє його пресслужба, передає білоруська служба Радіо Свобода.

За словами Лукашенка, нападники на «Крокус Сіті Хол» вирушили на ділянку українсько-російського кордону, оскільки не змогли потрапити до Білорусі.

«Вони не могли поїхати в Білорусь. Їхні куратори (про деяких у нас є підозри, я зателефоную Путіну і висловлю свої підозри) – вони зрозуміли, що в Білорусь в'їхати неможливо. Тому що в перші хвилини, як у Росії, частина регіону перейшла на посилений режим безпеки, так і ми», – цитує Лукашенка його пресслужба.

Читайте також: Навіщо Росія «вішає» теракт у «Крокус Сіті Холі» на Україну?

Лукашенко стверджує, що в перші хвилини після теракту він спілкувався з головою КДБ, після чого були задіяні сили МВС Білорусі, виставлені пости на дорогах, у тому числі з Росією, «залучено сили КДБ, Державного прикордонного комітету, окремі частини військ».

«Тому вони ніяк не могли потрапити в Білорусь. Вони це бачили. Тому вони розвернулися і пішли на ділянку українсько-російського кордону», – сказав Лукашенко.

Ці слова суперечать попереднім твердженням президента Росії Володимира Путіна про те, що нападники прямували в бік України, де для них нібито «приготували вікно».

Згідно з останніми офіційними даними, внаслідок нападу на концертний зал «Крокус Сіті Хол» 22 березня загинуло 139 людей, ще 182 зазнали поранень. Відповідальність за теракт у «Крокусі» взяв на себе осередок «Ісламської держави» під назвою «Вілаят Хорасан». Справжність заяви терористів підтвердили американські урядовці.

Читайте також: У Таджикистані допитують родичів обвинувачених у теракті в Росії

Російські пропагандисти стали говорити про «український слід» практично одразу після теракту. Володимир Путін у зверненні до росіян через 19 годин після теракту стверджував, що для чотирьох осіб, нібито затриманих на шляху до України, було підготовлене вікно для переходу кордону.

Україна заперечує будь-яку причетність до теракту у «Крокусі». Президент України Володимир Зеленський, говорячи про припущення Путіна, назвав російського президента «хворою та цинічною істотою». «Усі в нього терористи, крім нього самого, хоча терором уже два десятиліття живиться саме він», – сказав глава української держави. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Інформація не підтвердилася» – у ФСБ сказали, чому не допомогло попередження США про теракт

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громадам Рівненщини ...
Наступна новина: Синєгубов: одна людина ...

КОМЕНТАРІ