WSJ: розвідувальні дані США для Ізраїлю можуть призводити до жертв у Газі

WSJ: розвідувальні дані США для Ізраїлю можуть призводити до жертв у Газі

02.04.24 09:24 0 44
Вашингтон побоюється, що Ізраїль може використати американські розвідувальні дані для ударів, жертвами яких стають мирні громадяни в Секторі Гази, повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

Видання нагадує, що після нападу визнаного терористичним у США та Євросоюзі угруповання «Хамас» на південь Ізраїлю 7 жовтня американська та ізраїльська сторони розширили обмін розвідувальними даними.

Співрозмовники The Wall Street Journal також розповіли, що США стурбовані низьким рівнем незалежного контролю, який міг би підтвердити, що дані американської розвідки не призводять до загибелі мирних жителів та руйнування цивільної інфраструктури.

Водночас джерела уточнюють, що інформація, яку Вашингтон розкриває для Ізраїлю, непридатна для бойових операцій. Наприклад, це можуть бути відеотрансляції з розвідувальних дронів, які працюють над Сектором Гази в режимі реального часу.

Представник Білого дому повідомив, що обмін даними з Ізраїлем спрямований на звільнення заручників, захоплених «Хамасом» 7 жовтня, та моніторинг діяльності угруповань джигадистів поблизу кордонів Смуги Гази. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗМІ: сторони наблизилися до угоди про припинення вогню у Газі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ