Болгарія та Румунія частково вступили до Шенгенської зони

Болгарія та Румунія частково вступили до Шенгенської зони

02.04.24 09:18 0 50
Румунія та Болгарія 31 березня офіційно частково приєдналися до безвізової Шенгенської зони Європи, цей крок широко привітали в обох країнах та Євросоюзі – після років болісних переговорів.

Прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков 31 березня назвав цю подію «великою перемогою» для своєї країни з населенням 6,6 мільйона людей.

«Болгарія перебуває в історичному моменті, вступаючи до Шенгенської зони, і це не просто політичне кліше. Після 2007 року і вступу Болгарії в ЄС це найбільший успіх болгарської дипломатії, болгарських інституцій і болгарських політиків», — сказав Денков, який цього місяця подав у відставку, але залишається на посаді до формування нового уряду.

Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку сказав, що це «заслужене досягнення» для його країни з 19-мільйонним населенням. «У нас є чіткий і твердо прийнятий план уряду щодо повного приєднання до Шенгенської зони до кінця року», – заявив він.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила 30 березня, що «це великий успіх для обох країн. І історичний момент для Шенгенської зони — найбільшої зони вільного пересування у світі». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Болгарія та Румунія приєднуються до Шенгенської зони: обмеження зберігаються для сухопутних кордонів

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ