У Молдові стартували спільні зі США та Румунією військові навчання – Міноборони

У Молдові стартували спільні зі США та Румунією військові навчання – Міноборони

02.04.24 10:11 0 47
Армія Молдови почала спільні навчання JCET-2024 (Joint Combined Exchange Training) з румунськими та американськими військовими – про це повідомило Міністерство оборони країни 1 квітня.

Навчання триватимуть з 1 по 19 квітня, їхньою метою є «спільна підготовка та обмін досвідом між молдовським, румунським і американським спецназом, а також підвищення рівня оперативної сумісності між контингентами-учасниками».

Читайте також: МЗС Молдови висилає російського дипломата через організацію виборів у Придністров'ї

До тренувань також долучаться співробітники Служби державної охорони та безпеки Молдови та загону спеціального призначення «Пантера».

«За сценарієм, військовослужбовці виконуватимуть стрибки з парашутом, проведуть бойові стрільби вдень і вночі та тренуватимуться в польових умовах з виконанням завдань», – йдеться в повідомленні.

Міноборони додає, що JCET відбувається в рамках плану підготовки армії країни на 2024 рік.

У березні міністр закордонних справ Молдови Міхай Попшой заявив, що Кишинів бачить спроби Росії дестабілізувати ситуацію в країні і «нарощує свої спроможності протистояти таким гібридним тактикам». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: МЗС Росії оголосило співробітника посольства Молдови персоною нон-ґрата

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Україна отримала 1,5 млрд ...

КОМЕНТАРІ