У Кремлі відреагували на розслідування про причетність ГРУ до «гаванського синдрому»

У Кремлі відреагували на розслідування про причетність ГРУ до «гаванського синдрому»

02.04.24 09:55 0 43
У Кремлі назвали «голослівним звинуваченням» розслідування ЗМІ про те, що російське ГРУ може бути причетне до «гаванського синдрому» в американських дипломатів.

«Все це не більше ніж безпідставне, голослівне звинувачення ЗМІ», – сказав журналістам речник російського президента Дмитро Пєсков 1 квітня.

Раніше про те, що співробітники російської розвідки могли викликати «гаванський синдром» у американських і канадських дипломатів і працівників спецслужб, написали автори спільного розслідування The Insider, передачі 60 Minutes американського каналу CBS News і німецького видання Der Spiegel.

Розслідувачі з'ясували, що симптоми «гаванського синдрому» спостерігалися у закордонних дипломатів у ті ж періоди й у тих же місцях, куди приїжджали співробітники військової частини 29155 Головного управління Генерального штабу ЗС Росії (відомого як ГРУ). Саме цей підрозділ також пов'язують із отруєннями «Новічком» Сергія і Юлії Скрипалів у Великій Британії, а також бізнесмена Еміліана Гебрева у Болгарії. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Гаванський синдром» в країні НАТО: що відомо про недугу американських дипломатів у Німеччині?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спортивні заходи в ...
Наступна новина: Експерти МАГАТЕ чули ...

КОМЕНТАРІ