Суд у Пакистані зупинив вирок експрем’єру Хану і його дружині у справі про корупцію

Суд у Пакистані зупинив вирок експрем’єру Хану і його дружині у справі про корупцію

02.04.24 09:39 0 50
Суд у Пакистані 1 квітня задовольнив апеляцію колишнього прем'єр-міністра Імрана Хана на його засудження у справі про корупцію і призупинив дію вироку, що передбачає 14-річне ув'язнення Хана і його дружини, повідомив його адвокат.

При цьому пара не буде звільнена, оскільки вони відбувають тюремні терміни в інших справах.

Однак постанова апеляційного суду стала юридичною перемогою для Хана, якого у квітні 2022 року усунули від влади через вотум недовіри.

Згаданий вирок колишньому голові уряду винесли за тиждень до виборів у Пакистані, 31 січня цього року. Його звинуватили в тому, що він приховував подарунки, отримані під час перебування на посаді. Хану заборонили обіймати державні посади впродовж 10 років, також він і дружина мали виплатити штрафи на суму близько трьох мільйонів доларів.

За день до цього, 30 січня, спеціальний суд у Карачі засудив Імрана Хана і його радника, колишнього міністра закордонних справ Шаха Мехмуда Куреші, до 10 років ув?язнення за звинуваченням у розголошенні державної таємниці.

У серпні 2023 року Хана засудили до трьох років позбавлення волі за звинуваченням у відмиванні грошей. Він заперечує звинувачення на свою адресу і називає переслідування політичним.

Імран Хан – колишній професійний гравець у крикет, найпопулярніший вид спорту в Пакистані. Він очолив уряд у 2018 році, перемігши на виборах після тривалого перебування в опозиції. 2022 року парламент на тлі загострення політичного протистояння оголосив йому вотум недовіри і відправив у відставку.

Після усунення з посади проти Хана відкрили кілька десятків кримінальних справ, зокрема про тероризм. У травні 2023 року політика затримали за звинуваченням у корупції. Це спровокувало масові протести у країні. Суд заборонив Хану брати участь у виборах. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Пакистані колишньому прем?єру оголосили другий за два дні вирок

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова ОВА: через ...
Наступна новина: Нічна атака РФ: голова ОВА ...

КОМЕНТАРІ