Російська влада заявляє про «збиття» 16 повітряних цілей над Бєлгородською областю

Російська влада заявляє про «збиття» 16 повітряних цілей над Бєлгородською областю

02.04.24 09:18 0 45
Над Бєлгородом та Бєлгородською областю у Росії працювала система протиповітряної оборони, заявив губернатор області В'ячеслав Гладков увечері 27 березня.

«Збито 16 повітряних цілей на підльоті до міста. За попередньою інформацією, постраждалих немає», – написав він у своєму телеграмі.

Гладков заявив, що в місті «внаслідок повітряної атаки з боку ЗСУ» нібито вибиті вікна в 26 квартирах, пошкоджені медичні, освітні заклади та автомобілі. Також губернатор заявив про пошкодження в Бєлгородському районі.

Міністерство оборони Росії також заявило про нібито спробу атаки «із застосуванням реактивної системи залпового вогню RM-70 «Вампір» та збиття 16 «реактивних снарядів» над Бєлгородською областю.

Читайте також: Росія: влада прикордонного з Україною округу Бєлгородської області закликала жителів виїздити

Місцеві телеграм-канали Бєлгорода публікували повідомлення про ракетну атаку та фото й відео пошкоджень у місті після 19 години 27 березня.

Раніше 27 березня місцеві соцмережі заявляли про нібито удар по будівлі Управління МВС у Бєлгородській області.

Українська сторона ці заяви не коментувала.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Бєлгородській області РФ достроково оголосили шкільні канікули на тлі відновлення боїв

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Болгарія та Румунія ...
Наступна новина: 2 квітня у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ