Уряд: Банк розвитку Ради Європи надасть Україні 100 млн євро для компенсацій за знищене житло

Уряд: Банк розвитку Ради Європи надасть Україні 100 млн євро для компенсацій за знищене житло

02.04.24 09:15 0 50
Адміністративна рада Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ) затвердила проєкт «НОМЕ. Компенсація за знищене майно», який передбачає надання Україні кредиту обсягом 100 мільйонів євро, повідомляє 27 березня пресслужба українського уряду.

Участь у засіданні, яке відбулося у період з 25 по 26 березня у Франції, взяла заступниця міністра фінансів України Ольга Зикова. Вона зазначила, що житловий сектор залишається одним із найбільш постраждалих внаслідок війни – загальні збитки оцінюються майже у 50 мільярдів доларів США.

За даними уряду, учасники бойових дій, люди з інвалідністю та багатодітні сім'ї, отримають компенсацію за знищене внаслідок бойових дій та терористичних атак РФ житло у вигляді сертифікатів на придбання житла. Повідомляється, що проєкт буде реалізовуватися по всій території України.

Після автоматизованої перевірки заяву на отримання сертифікату буде опрацьовувати та схвалювати спеціальна Державна комісія з компенсації. Стан розгляду заяви можна буде бачити у мобільному застосунку «Дія», обіцяють в уряді. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Поки займатися відбудовою ніхто не буде». Як живе Лиманщина після деокупації

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США запровадили санкції ...
Наступна новина: Болгарія та Румунія ...

КОМЕНТАРІ