СБУ: жительці Харкова загрожує довічне ув’язнення за коригування російських ракетних ударів

СБУ: жительці Харкова загрожує довічне ув’язнення за коригування російських ракетних ударів

02.04.24 09:34 0 44
У Харкові затримали жінку за підозрою в передачі Росії даних для ракетних ударів по місту, повідомляє Служба безпеки України 1 квітня.

За даними слідства, фігурантка – працівниця місцевого дитячого садка, яка отримувала від російської сторони геолокації потенційних цілей, а потім проводила там дорозвідку.

«Перебуваючи поблизу об'єкта, вона приховано спостерігала за ним, щоб встановити там орієнтовну кількість особового складу та військової техніки. Потім отримані відомості агентка месенджером передавала своєму російському куратору у вигляді текстових повідомлень із позначенням координат на Google-картах», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Міненерго: аварійних відключень світла немає, тривають погодинні обмеження в Харкові

СБУ додає, що на підставі цих даних російські війська готували повітряні атаки на місто із застосуванням ракет і дронів-камікадзе типу Shahed.

Згідно з повідомленням, правоохоронці документували дії підозрюваної, паралельно тривали «комплексні заходи для убезпечення пунктів базування оборонців Харкова». Згодом жінку затримали у власному помешканні.

Відомство стверджує, що фігурантку завербувала російська розвідка восени 2023 року через її знаймого з Куп'янська, який приєднався до армії РФ під час окупації міста.

Їй повідомили про підозру в державній зраді в умовах воєнного стану. В разі обвинувального вироку жінці загрожує довічне ув'язнення, наразі вона під вартою.

Читайте також: Унаслідок вечірнього обстрілу Харкова є «приліт поряд із житловою забудовою» – Терехов

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Ім'я затриманої правоохоронці не називають, її позиція щодо обвинувачення невідома.

Харків та Харківська область регулярно зазнають обстрілів російських військ. Зокрема, внаслідок атак у березні обласний центр був тимчасово знеструмлений, наразі в місті тривають погодинні обмеження споживання. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ОГП: у Харкові після нічної атаки РФ пошкоджені цивільні об?єкти – фото

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії відомо про 551-го ...
Наступна новина: В Тернополі у одній із ...

КОМЕНТАРІ