«Закликала вбивати українських дітей»: СБУ повідомила про нову підозру російській медійниці Симоньян

«Закликала вбивати українських дітей»: СБУ повідомила про нову підозру російській медійниці Симоньян

02.04.24 08:35 0 42
Служба безпеки України повідомила про підозру за кількома статтями головній редакторці російського телеканалу RT Маргариті Симоньян – про це відомство повідомило 1 квітня.

За твердженням СБУ, Симоньян висловлювалася за геноцид українців, зокрема, «закликала вбивати українських дітей».

«Серед нових задокументованих злочинів фігурантки є публічні заклики Симоньян до масового вбивства українських дітей у грудні 2023 року. Крім цього, російська пропагандистка неодноразово агітувала за продовження ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі України», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ повідомила про нову підозру ексдиректору Russia Today, який закликав вбивати українських дітей

Крім того, Служба вказує на те, що Симоньян поширює тези кремлівської пропаганди у власних дописах у соцмережах та в ефірах російського телебачення. Насамперед – у передачах іншого російського ведучого Володимира Соловйова.

Медійниці повідомили про підозру за кількома статтями:

* геноцид

* посягання на територіальну цілісність і недоторканність України

* пропаганда війни

* виправдовування чи визнання правомірною російської агресії

«Оскільки зловмисниця переховується від правосуддя на території РФ, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності», – йдеться в повідомленні.

Офіс генерального прокурора, своєю чергою, вказує на ефір російського телебачення 23 грудня 2023 року, коли Симоньян «публічно закликала до фізичного знищення патріотично налаштованої частини українського народу – жителів західних регіонів України».

В уривку цього ефіру, який поширився в соцмережах, Симоньян назвала українців, які були ув'язнені за часів сталінських репресій, а потім звільнені, «недобитками», нащадків яких «цього разу доведеться добити».

СБУ зазначає, що в березні 2023 року Симоньян вже повідомляли про піодозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ОГП: через збройну агресію Росії в Україні зазнали поранень 1257 дітей

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі тривають ...
Наступна новина: Польські митники ...

КОМЕНТАРІ