США не причетні до удару по консульству Ірану в Сирії – Білий дім

США не причетні до удару по консульству Ірану в Сирії – Білий дім

03.04.24 13:49 0 115
Сполучені Штати Америки не причетні до авіаудару по будівлі консульства Ірану в сирійській столиці Дамаску, в якому Тегеран звинуватив Ізраїль, заявив Білий дім 2 квітня.

«Ми не причетні до удару в Дамаску. Ми ніяким чином не були залучені до цього», – сказав речник Ради національної безпеки Джон Кірбі на брифінгу 2 квітня.

Кірбі відкинув заяви міністра закордонних справ Ірану, який сказав, що США, головний соратник Ізраїлю, несуть відповідальність за атаку, в результаті якої загинули сім членів іранського Корпусу вартових ісламської революції, зокрема двоє генералів.

Посол Ірану в Сирії Хосейн Акбарі пообіцяв дати «жорстку відповідь» на те, що сталося.

Корпус вартових ісламської революції має значний вплив на політику й економіку Ірану. Формально входячи до складу армії, корпус має власні війська, в тому числі повітряні і морські, контролює іранську ракетну програму і підпорядковується не президентові країни, а її релігійному лідеру – аятолі Алі Хаменеї. Влада США визнала Корпус терористичною організацією. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Через авіаудар у Сирії загинули двоє генералів іранського Корпусу вартових ісламської революції

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Уряд оновив правила ...

КОМЕНТАРІ