World Central Kitchen повідомила про загибель своїх волонтерів через обстріл армії Ізраїля в Газі

World Central Kitchen повідомила про загибель своїх волонтерів через обстріл армії Ізраїля в Газі

03.04.24 12:10 0 56
Неурядова організація World Central Kitchen (Світова Центральна Кухня) 2 квітня підтвердила загибель семи своїх співробітників у Смузі Гази.

За твердженням WCK, її співробітники їхали зоною, де не було бойових дій, у двох броньованих автівках із логотипами організації та в легковому автомобілі.

«Попри координацію переміщення з Армією оборони Ізраїля, конвой був обстріляний, коли виїздив зі складу в Дейр аль-Бала, де команда розвантажила понад 100 тонн гуманітарної харчової допомоги, доправленої до Гази морем», – йдеться в повідомленні.

Семеро загиблих були громадянами Австралії, Польщі, Великої Британії, Палестини, також ще один мав подвійне громадянство США та Канади.

«Це не просто атака на WCK, це атака на гуманітарні організації, які прибувають на місця найбільш кризових ситуацій, де їжа використовуються як зброя війни. Це не можна пробачити», – заявила виконавча директорка організації Ерін Ґор.

Читайте також: У Секторі Гази розвантажили перше судно з гуманітарною допомогою

WCK повідомила, що негайно тимчасово зупиняє діяльність у регіоні і планує незабаром «ухвалити рішення щодо майбутнього своєї роботи».

Армія оборони Ізраїля заявила, що її речник Даніель Хаґарі провів розмову із засновником WCK Хосе Андресом і «висловив найглибші співчуття IDF всій родині World Central Kitchen», назвавши роботу організації «критично важливою».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ