У РФ призначили головнокомандувача Чорноморського флоту

У РФ призначили головнокомандувача Чорноморського флоту

03.04.24 13:18 0 104
Президент Росії Володимир Путін підписав указ про призначення адмірала Олександра Моїсеєва головнокомандувачем Військово-морського флоту РФ, повідомив 2 квітня міністр оборони країни Сергій Шойгу.

За його словами, віце-адмірала Костянтина Кабанцова також призначено командувачем Північного флоту.

Раніше військові були тимчасовими виконувачами обов'язків на цих посадах.

Олександра Моїсеєва представили на посаді тимчасового виконувача обов'язків головнокомандувача ВМФ Росії 19 березня. Раніше Миколу Євменова відправили у відставку. Що саме спричинило звільнення, не уточнювалося. Євменов обіймав цю посаду з 2019 року.

Адмірал Олександр Моїсеєв командував Чорноморським флотом Росії з травня 2018 по травень 2019 року. Після цього він був призначений командувачем Північного флоту.

Заміна головнокомандувача Військово-морського флоту Росії відбулася на тлі великих втрат у Чорноморському флоті РФ. За даними командування ЗСУ, російські кораблі на Чорному морі кілька діб не виходили на чергування після того, як ?5 березня українська розвідка заявила про знищення поблизу Керчі російського корабля «Сергій Котов».

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило 6 березня, що внаслідок українського удару по російському кораблю були поранені щонайменше 27 російських військових, а сім осіб загинули.

Cили оборони півдня України повідомили, що в березні також були пошкоджені великі десантні кораблі ВМФ РФ «Костянтин Ольшанський», «Ямал», «Азов» та розвідувальний корабель «Іван Хурс».

Росія зазвичай не коментує ураження своїх кораблів українською стороною. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Успішні удари України по ЧФ змусили Росію забрати найцінніші активи флоту з Криму – оцінки на Заході

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ще двоє тернопільських ...
Наступна новина: У Москві в поліції помер ...

КОМЕНТАРІ