Атака дронів у російському Татарстані: влада заявила про 12 постраждалих

Атака дронів у російському Татарстані: влада заявила про 12 постраждалих

03.04.24 14:20 0 131
У російській республіці Татарстан після атаки дронів постраждали 12 людей, повідомляє місцева влада.

Раніше оперативні служби заявляли про семеро постраждалих Єлабузі, у тому числі двоє підлітків. Telegram-канал Baza писав, що постраждали п'ять студентів місцевого коледжу.

Вранці 2 квітня дрони атакували підприємства Татарстана – в Єлабузі та Нижньокамську. Повідомлялося про вибухи сталися на території особливої економічної зони «Алабуга». Місцева влада практично одразу підтвердила атаку, заявивши, що серйозних руйнувань немає, технологічний процес підприємств не порушений.

Українські медіа з посиланням на джерела у ГУР МО повідомили, що це спецоперація українських розвідників. У розвідці уточнили, що безпілотники атакували завод у Єлабузі, на якому збирають іранські «шахеди», маркуючи їх під «Герань-2».

Також телеграм-канали писали, що один з безпілотників спробував ударити по нафтопереробному заводу «ТАНЕКО» та поцілив у технологічну установку, після чого почалася пожежа. За неофіційною інформацією, було щонайменше троє постраждалих.

Джерело Радіо Свобода повідомило, що атака дронів на нафтопереробний завод у Нижньокамську була спільною операцією Служби безпеки України та Головного управління розвідки. За даними джерела, український дрон влучив в установку первинної переробки нафти на НПЗ. Потужність цієї установки складала 8 мільйонів тонн нафти.

Атака по Єлабузі стала однією з найдалекобійніших від початку повномасштабного вторгнення – місто розташоване приблизно за 1300 км від кордону. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Росії іранські дрони складають неповнолітні – розслідування

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Трамп заявив,що зупиняє ...
Наступна новина: Число скарг мігрантів на ...

КОМЕНТАРІ