СБУ повідомила про підозру директору бюро РФ через виробництво далекобійних ракет

СБУ повідомила про підозру директору бюро РФ через виробництво далекобійних ракет

03.04.24 11:38 0 54
Служба безпеки України підозрює генерального директора російського проєктно-конструкторського бюро «Радуга» Сергія Богатікова в сприянні агресивній війні – про це відомство заявило 2 квітня.

Як пояснює відомство, підприємство спеціалізується на серійному виробництві далекобійного ракетного озброєння для російських військ.

«Насамперед мова йде про крилаті ракети типу Х-101, які рашисти використовують для здійснення повітряних ударів по цивільній інфраструктурі України. Саме такою ракетою окупанти поцілили у багатоквартирний будинок в Умані 28 квітня 2023 року», – повідомляє СБУ.

Внаслідок цієї атаки загинули 23 людини, серед них шестеро дітей.

Читайте також: У ракетах, якими Росія 21 березня атакувала Київ, було щонайменше 1500 іноземних компонентів – Зеленський

Служба зазначає, що бюро під керівництвом Богатікова за постачання ракетного озброєння російським військовим отримало відзнаку «Вдячність президента РФ».

Російському посадовцю повідомили про підозру в пособництві у веденні агресивної війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

«Наразі тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти нашої держави», – додали в пресслужбі.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ракетна атака на Київ: Зеленський закликав надати Україні провідні системи ППО

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ