Антикремлівські хакери викрали базу даних російських в’язнів,щоб помститися за смерть Навального – CNN

Антикремлівські хакери викрали базу даних російських в’язнів,щоб помститися за смерть Навального – CNN

03.04.24 11:54 0 51
Антикремлівські хакери зламали російську базу даних в'язнів і викрали інформацію про сотні тисяч ув'язнених і їхніх родичів, щоб помститися за смерть у колонії в РФ опозиціонера Олексія Навального, повідомив 1 квітня телеканал CNN із посиланням на причетних до зламу і власну перевірку.

У CNN заявили, що серед хакерів були вихідці з різних країн, зокрема росіяни й українці, а хакерська атака сталася невдовзі після смерті російського опозиціонера.

Крім того, хакери дістали доступ до онлайн-крамниці, де родичі в'язнів купують для них продукти, знизивши ціни на деякі товари до одного рубля. Про це свідчать скриншоти й відео, опубліковані хакерами, пише CNN.

Російська влада не коментувала це повідомлення і про злам системи пенітенціарної служби не інформувала.

Олексій Навальний помер 16 лютого у колонії особливого режиму в заполярному селищі Харп. Соратники Навального вважають, що його вбили, і звинувачують у його смерті президента Росії Володимира Путіна. Російські тюремники стверджували, що Навальний помер із природних причин: нібито йому раптово стало зле, а реанімаційні заходи до успіху не привели. Точний діагноз при цьому – невідомий. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія: суд відмовив матері Навального у позові до колонії, де він помер

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі на фасаді ...

КОМЕНТАРІ