Через авіаудар у Сирії загинули двоє генералів іранського Корпусу вартових ісламської революції

Через авіаудар у Сирії загинули двоє генералів іранського Корпусу вартових ісламської революції

03.04.24 12:57 0 64
У Дамаску в результаті, ймовірно, ізраїльського авіаудару по території іранського посольства вбито двох генералів іранського воєнізованого угруповання Корпус вартових ісламської революції.

Серед загиблих – один із ключових командирів іранських підрозділів спеціального призначення, сил «Аль-Кудс», бригадний генерал Мохаммад Реза Захеді, його заступник, бригадний генерал Мохаммад Хаді Рахімі, а також п'ятеро їхніх товаришів по службі, повідомили сирійські й іранські офіційні особи.

Удар був завданий по будівлі консульського відділу посольства близько 17-ї години за місцевим часом, передає іранська служба Радіо Свобода – Радіо Фарда. На фотографіях із місця подій видно, що будинок повністю зруйнований.

Міністерство оборони Сирії повідомило, що ізраїльські літаки завдали удару з боку Голанських висот. Сирійські засоби ППО, як стверджується, збили кілька випущених ракет. Посол Ірану в Сирії Хосейн Акбарі пообіцяв дати «жорстку відповідь» на те, що сталося. В Ізраїлі від коментарів відмовилися.

2020 року в Багдаді в результаті ракетного удару з боку США був убитий очільник «Аль-Кудс», генерал Касем Сулеймані. Це призвело до різкого загострення ситуації у регіоні. Проіранські угруповання кілька разів атакували американські військові бази, Тегеран відмовився виконувати обмеження щодо ядерної угоди, що ставила під міжнародний контроль ядерну програму країни.

Корпус вартових ісламської революції має значний вплив на політику й економіку Ірану. Формально входячи до складу армії, корпус має власні війська, в тому числі повітряні і морські, контролює іранську ракетну програму і підпорядковується не президентові країни, а її релігійному лідеру – аятолі Алі Хаменеї. Влада США визнала Корпус терористичною організацією. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Через удар Ізраїлю в Сирії загинув один із командувачів Корпусу вартових революції Ірану

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На кількох вулицях ...
Наступна новина: Канцлер Австрії скликає ...

КОМЕНТАРІ