У Рівненській області до 12 років ув’язнення загрожує підряднику за привласнення майже 1 млн грн на будівництві котельні

У Рівненській області до 12 років ув’язнення загрожує підряднику за привласнення майже 1 млн грн на будівництві котельні

06.04.24 08:43 0 59
Дубенська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно керівника підрядної організації, якому інкримінують внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей та привласнення чужого майна, шляхом зловживання своїм службовим становищем, в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).

Слідством встановлено, що у жовтні 2020 року, за результатами відкритого тендеру, Управління освіти Дубенської міської ради уклало договір з директором приватного підприємства про будівництво твердопаливної котельні на альтернативних видах палива для однієї зі шкіл Дубенського району. Ціна договору склала понад 16 млн. грн.

Проте, прокурорами встановлено, що підрядник в офіційних документах прозвітував про закупівлю обладнання та комплектуючих деталей для будівництва котельні за завищеними цінами. Відповідно до висновку судової будівельно-технічної та економічної експертиз територіальній громаді Дубенщини завдано майже 1 млн грн збитків.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Дубенського РВП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НПУ.

За скоєне обвинуваченому загрожує до 12 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У березні контролери ...
Наступна новина: 2 квітня міський голова ...

КОМЕНТАРІ