У Рівному судитимуть злочинну групу,учасники якої налагодили наркотрафік за ґрати

У Рівному судитимуть злочинну групу,учасники якої налагодили наркотрафік за ґрати

06.04.24 08:21 0 57
Прокурори Рівненської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно 2 керівників та 3 учасників злочинної групи, яким інкримінують поширення злочинного впливу в установі позбавлення волі та створення і керівництво організованою групою, яка здійснювала постачання наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів на територію установи (ч. 2 ст. 255-1, ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 321 КК України).

Слідством встановлено, що двоє так званих «смотрящих» Рівненського слідчого ізолятора, один з яких «відповідає» за всю установу, а інший – за режимний корпус, налагодили незаконний наркотрафік. Крім них в організованій групі було ще 3 виконавців – двоє на волі та один в СІЗО.

Саме вони відповідали за постачання наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів на територію установи. Заборонені речовини, здебільшого, перекидали через паркан ізолятора, а потім обвинувачені розповсюджували їх серед ув'язнених.

Правоохоронці задокументували 9 епізодів злочинної діяльності угруповання. Завдяки їхній схемі до ізолятора потрапляв канабіс, бупренорфін, метадон, морфін та димедрол.

Крім того, «смотрящі» також займалися вербуванням нових прихильників злодійських традицій, організовували доставку заборонених речей, наповнення та розподіл так званого «общака».

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НПУ.

Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченим – позбавлення волі на строк від 9 до 15 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 10 медалей здобули ...
Наступна новина: Понад 60 учасників ...

КОМЕНТАРІ