У Рівненській області троє лікарів на лаві підсудних за розтрату понад пів мільйона бюджетних гривень

У Рівненській області троє лікарів на лаві підсудних за розтрату понад пів мільйона бюджетних гривень

06.04.24 08:33 0 58
Прокурорами Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно учасників організованої злочинної групи, до якої входили керівник медзакладу та двоє його лікарів. Їм інкримінують розтрату коштів у великих розмірах, підроблення офіційних документів та їх використання, а також легалізацію незаконно одержаних коштів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ч. 4 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що ще на початку 2021 року керівник одного з рівненських медзакладів створив та очолив організовану групу з метою розтрати коштів місцевого бюджету Рівненської громади.

Він оформив на роботу двох лікарів, забезпечував фіктивний облік їх робочого часу, а також організовував та забезпечував нарахування і виплату заробітної плати. Пособники, зі свого боку, щомісяця готували та подавали до медзакладу завідомо підроблені щоденники обліку роботи лікаря, в які вносили відомості щодо пацієнтів, котрим вони начебто надавали медичну допомогу. Проте насправді на робочих місцях ці «фахівці» навіть не з'являлись, оскільки у цей час вони займалися приватною медичною практикою в іншому населеному пункті.

До червня 2023 року учасники угруповання розтратили понад 500 000 гривень та частину з них легалізували. Таким чином близько 6 тисяч пацієнтів «проліковано» лише на папері, а насправді люди допомоги не отримали.

Усі фігуранти наразі перебувають під домашнім арештом, а керівника закладу ще й відсторонено від займаної посади.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу співробітників УСР в області ДСР НПУ.

Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченим – позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Оновлено дані Реєстру ...
Наступна новина: У різних мікрорайонах ...

КОМЕНТАРІ