Підтримувані Іраном угруповання проводять таємні зустрічі в Лівані – Радіо Фарда

Підтримувані Іраном угруповання проводять таємні зустрічі в Лівані – Радіо Фарда

06.04.24 10:28 0 43
Згідно з інформацією, отриманою іранською службою Радіо Свобода Радіо Фарда, останніми тижнями бойовики, яких підтримує Іран з усього Близького Сходу, в тому числі представники груп із Іраку, Сирії, Лівану та палестинських угруповань, проводили секретні стратегічні засідання в тунелях Хезболли на півдні Лівану.

Джерела, пов'язані з ополченцями, повідомили Радіо Фарда, що на зустрічах були присутні представники різних підтримуваних Іраном угруповань, в тому числі іракської «Катаїб Хезболла», «Ан-Нуджаба, організації «Бадр» і делегати від руху Хуті в Ємені.

Читайте також: Група допомоги призупиняє доставку їжі до Гази після авіаудару Ізраїлю

Серед учасників зустрічей був Мохаммад Реза Захеді – високопоставлений командир сил «Кудс» іранського Корпусу вартових ісламської революції, який був убитий 1 квітня внаслідок ймовірного удару Ізраїлю по консульській прибудові посольства Ірану в Дамаску, сказав співрозмовник журналістів.

За словами джерел, на зустрічах також були присутні представники угруповань «Хамас» та «Ісламського джихаду» – двох груп, визнаних Сполученими Штатами та Європейським Союзом терористичними організаціями.

Зустрічі відбуваються на тлі підвищеної напруженості в регіоні внаслідок війни між Ізраїлем і «Хамасом» після нападу угруповання на Ізраїль 7 жовтня. Тоді близько 1 200 людей було вбито, а 240 захоплено в заручники. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ізраїль завдав удару на півдні Лівану, загинули семеро людей – ЗМІ

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Теракт у «Крокус Сіті»: ...
Наступна новина: Фінляндія продовжує ...

КОМЕНТАРІ