Теракт у «Крокус Сіті»: Слідком РФ каже,що виявив у підозрюваного фото із прапором України

Теракт у «Крокус Сіті»: Слідком РФ каже,що виявив у підозрюваного фото із прапором України

06.04.24 10:23 0 59
Слідчий комітет Росії вранці оприлюднив нібито виявлені в мобільному телефоні одного з підозрюваних у нападі на концертний зал «Крокус Сіті» зображення, які, на думку відомства, можуть «свідчити про зв'язок між скоєним терористичним актом та проведенням спеціальної військової операції» (так у Росії називають війну проти України).

«Вранці 24 лютого 2024 року, тобто в річницю початку спеціальної військової операції, один із співучасників за вказівкою куратора знайшов на інтернет-ресурсах та відправив йому скріншоти зображень входів до будівлі «Крокус Сіті Холла» та під'їзних шляхів до нього. Все це обвинувачений підтвердив у своїх свідченнях», – йдеться у повідомленні.

Що це за куратор, у повідомленні не йдеться, проте стверджується, що за його вказівкою «Крокус Сіті» був обраний місцем скоєння нападу.

Читайте також: ISW: Росія, ймовірно, використає напад на «Крокус Сіті» для більшої підтримки війни проти України

Крім того, у Слідкомі РФ стверджують, що у телефоні також виявили фотозображення «людей у камуфляжній формі з українським прапором на тлі зруйнованих будинків та української поштової марки з нецензурним жестом».

Йдеться про колаж, присвячений російському вторгненню в Україну, на ньому вказано його дату – 24 лютого 2022 року.

Як з'ясувало видання «Агентство», цей колаж опублікований в інтернеті більше року тому. «Така картинка могла зберегтися в телефоні терористів під час читання відкритих джерел в інтернеті. Наприклад, Google знаходить таку саму картинку як мінімум у двох джерелах», – зазначає «Агентство».

Російська влада продовжує наполягати, що до нападу на «Крокус Сіті» причетна Україна, попри те, що відповідальність за цей теракт взяло на себе угруповання «Ісламська держава».

Читайте також: Навіщо Росія «вішає» теракт у «Крокус Сіті Холі» на Україну?

Увечері 22 березня кілька осіб у камуфляжній формі в концертному залі «Крокус Сіті Хол» відкрили вогонь із автоматів та підпалили будівлю. Внаслідок нападу, за останніми даними, загинули 144 людини.

23 березня Слідчий комітет РФ повідомив, що «спецслужби та правоохоронні органи у Брянській області, неподалік кордону з Україною затримали чотирьох підозрюваних з-поміж осіб, які вчинили теракт у концертній залі «Крокус Сіті Хол».

ФСБ заявила, що нібито особи, які брали участь у теракті, «планували перейти російсько-український кордон» та «мали контакти на українській стороні». Згодом цю версію підтримав і президент РФ Володимир Путін.

У Міністерстві закордонних справ «категорично» відкинули звинувачення від російських офіційних осіб у начебто «причетності» України. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Понад половина росіян вірить, що до теракту в «Крокус Сіті Холі» причетна Україна – FT

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Підтримувані Іраном ...

КОМЕНТАРІ