У Росії заявили про затримання ще трьох осіб у справі про теракт у «Крокус Сіті»

У Росії заявили про затримання ще трьох осіб у справі про теракт у «Крокус Сіті»

06.04.24 11:05 0 64
Федеральна служба безпеки Росії заявила про затримання ще трьох осіб у справі про теракт у «Крокус Сіті Холі» 22 березня, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Повідомляється що, затримання відбулися в Москві, Єкатеринбурзі та Омську. Двох чоловіків підозрюють в тому, що вони перераховували гроші на купівлю зброї та машини учасникам нападу. Третя людина нібито займалася вербуванням пособників і фінансуванням виконавців.

Вказано, що затримані – вихідці з Центральної Азії. У одного із них російське громадянство.

Наразі під вартою перебувають десять фігурантів справи про теракт. Відомо, що російська поліція затримала 11 осіб.

Читайте також: Навіщо Росія «вішає» теракт у «Крокус Сіті Холі» на Україну?

Увечері 22 березня кілька осіб у камуфляжній формі в концертному залі «Крокус Сіті Хол» відкрили вогонь із автоматів та підпалили будівлю. Внаслідок нападу, за останніми даними, загинули 144 людини.

23 березня Слідчий комітет РФ повідомив, що «спецслужби та правоохоронні органи у Брянській області, неподалік кордону з Україною затримали чотирьох підозрюваних з-поміж осіб, які вчинили теракт у концертній залі «Крокус Сіті Хол».

ФСБ заявила, що нібито особи, які брали участь у теракті, «планували перейти російсько-український кордон» та «мали контакти на українській стороні». Згодом цю версію підтримав і президент РФ Володимир Путін.

Читайте також: «Зіпсував гру». Чому Лукашенко підставив Путіна у версії про теракт у «Крокусі»

У Міністерстві закордонних справ «категорично» відкинули звинувачення від російських офіційних осіб у начебто «причетності» України.

За числом жертв напад на «Крокус Сіті Хол» є одним із найбільших терактів в історії Росії, більше жертв було лише при нападі на школу в Беслані у 2004 році. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія: після нападу в Підмосков'ї суди в Петербурзі депортували понад 400 мігрантів за тиждень

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Литва надасть Україні ...
Наступна новина: Синєгубов: через удар Росії ...

КОМЕНТАРІ