Суд у США відхилив аргумент Трампа в справі про незаконне зберігання секретних документів

Суд у США відхилив аргумент Трампа в справі про незаконне зберігання секретних документів

06.04.24 09:20 0 48
Федеральний суддя у США 4 квітня відхилив аргумент експрезидента Дональда Трампа в справі про незаконне зберігання секретних документів. Сторона Трампа стверджувала, що таке зберігання в його маєтку у Флориді передбачене законом США, який дозволяє колишнім президентам зберігати особисті записи, не пов'язані з їхніми офіційними обов'язками.

Окружна суддя Ейлін Кеннон на засіданні 14 березня висловила скептицизм щодо того, що справу слід закрити на основі аргументів Трампа, але додала, що його позиція може мати «деяку силу» як захист під час судового розгляду.

Прокурори заперечують опис Трампом цих записів як особистих, стверджуючи, що вони містять інформацію про програми ядерної зброї та потенційну вразливість США до військового нападу.

Ця справа є однією з чотирьох, порушених проти Трампа в час, коли він прагне повернутися в Білий дім за результатами листопадових виборів 2024 року. Трамп стверджує, що ця справа є частиною політично вмотивованих спроб зашкодити його виборчій кампанії. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Трамп вимагає відводу судді в кримінальному процесі у Нью-Йорку

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Федоров: знадобляться ...

КОМЕНТАРІ