FT: Прага заявляє про тисячі спроб РФ втрутитися в роботу залізничних мереж ЄС

FT: Прага заявляє про тисячі спроб РФ втрутитися в роботу залізничних мереж ЄС

06.04.24 12:27 0 61
Росія здійснила тисячі спроб втручання в роботу європейських залізничних мереж в рамках кампанії з дестабілізації ЄС і саботажу критично важливої інфраструктури, заявив міністр транспорту Чехії Мартін Купка Financial Times.

За його словами, Москву підозрюють у «тисячах спроб послабити наші системи» від початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Купка стверджує, що хакерська кампанія включала атаки на системи сигналізації та мережі чеського національного залізничного оператора Ceske drahy. Минулі атаки вивели з ладу системи продажу квитків і викликали занепокоєння, що успішне втручання в роботу сигналів може призвести до серйозних аварій.

Financial Times пише, що спроби Росії дестабілізувати європейську енергетичну інфраструктуру були добре задокументовані, але втручання в транспортні мережі обговорювалося менше.

У березні минулого року агентство ЄС з кібербезпеки опублікувало свій перший звіт про загрози для транспорту. У ньому йдеться про те, що «напади на залізничні компанії зростають, насамперед через вторгнення Росії в Україну». У ньому відзначено великі кібератаки «проросійських хакерських груп» на залізничні компанії в Латвії, Литві, Румунії та Естонії.

Читайте також: Аналіз Google: на Україну та країни НАТО хакерські атаки влаштовують 5 угруповань, контрольовані владою РФ

Чеське агентство з кібербезпеки NUKIB попередило про зростання кількості кібератак в останні роки – «однією з помітних тенденцій минулого року стало зростання інтересу зловмисників до енергетичного та транспортного секторів».

У Ceske drahy заявили, що «спостерігали збільшення кількості кібератак на цифрову інфраструктуру» і «постійно зміцнюють» свою кібербезпеку.

Західні чиновники раніше заявляли, що російський уряд є світовим лідером у хакерстві та використовує кібершпигунство проти іноземних урядів. Москва незмінно заперечує, що здійснює хакерські операції. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сайти Чеського радіо зламали перед конференцією про роль ЗМІ під час війни РФ проти України

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Дев’ять людей ...

КОМЕНТАРІ