ОГП: навідника удару РФ по кафе в Краматорську засудили до довічного ув’язнення

ОГП: навідника удару РФ по кафе в Краматорську засудили до довічного ув’язнення

06.04.24 10:49 0 46
Суд виніс вирок у справі мешканця Краматорська, якого обвинувачували в наведенні російського ракетного удару на місто в червні 2023 року, повідомив Офіс генерального прокурора.

«Чоловіка засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна за державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Як встановив суд, чоловік працював працював на газотранспортному підприємстві, його завербував представник Росії. 27 червня минулого року до обвинуваченого звернувся учасник збройного угруповання «ДНР» із завданням перевірити інформацію про наявність українських військових у піцерії RIA PIZZA у Краматорську.

Читайте також: СБУ: жительці Харкова загрожує довічне ув'язнення за коригування російських ракетних ударів

«Засуджений погодився на пропозицію. У центрі міста він помітив на парковці автівки з військовими номерами та самих військових у закладі харчування. Чоловік записав два відео, які одразу надіслав співрозмовнику в месенджер Telegram. Аби ніхто не помітив його зацікавленості локацією, усі свої дії чоловік старанно приховував від сторонніх очей», – розповіли в прокуратурі.

До оголошення вироку чоловік перебував під вартою. Його затримали 28 червня 2023 року. Розслідування вела Служба безпеки України.

Російська армія завдала ракетного удару по Краматорську 27 червня 2023 року. Внаслідок загинули 13 людей (у тому числі чотири дитини), постраждали – 60. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: СБУ встановила особи 26 підозрюваних у співпраці з Росією на окупованій Херсонщині

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Землетрус у Тайвані: ...
Наступна новина: САП: суд засудив екснардепа ...

КОМЕНТАРІ