Помста за цькування: поліція Фінляндії назвала мотиви стрілянини у школі

Помста за цькування: поліція Фінляндії назвала мотиви стрілянини у школі

06.04.24 08:26 0 44
12-річний хлопець, який вчора відкрив вогонь у фінській школі, заявив, що над ним знущалися, і це стало мотивом його нападу, повідомила в середу поліція країни.

Учень школи в місті Вантаа, поблизу столиці Фінляндії Гельсінкі, відкрив вогонь у будівлі середньої школи 2 квітня. Як повідомила поліція, внаслідок поранення на місці загинув 12-річний школяр. Ще двоє дітей, серйозно поранені.

Попереднє поліцейське розслідування підтвердило, що хлопець був об'єктом знущань. Поліція не повідомила деталі і не розповіла, чи намагався школяр напасти на якусь конкретну особу. За словами слідчих, він перевівся до школи на початку 2024 року.

У середу по всій країні були приспущені прапори на знак жалоби за загиблим хлопчиком. Двоє інших учнів залишаються у лікарні.

Читайте також: Празький стрілець: що відомо про студента, який влаштував бійню в Карловому університеті

Хлопця затримали в районі Гельсінкі менш ніж через годину після стрілянини з «пістолета, схожого на револьвер». Ліцензію на зброю мав родич школяра. Поліція заявила, що підозрюваний зізнався у стрілянині.

У 2007 і 2008 роках у Фінляндії сталися дві масштабні стрілянини зі смертельними наслідками в школах. Після них країна посилила закони про володіння зброєю, підвищивши мінімальний вік для володіння вогнепальною зброєю та надавши поліції більше повноважень щодо перевірки осіб, що подають заявку на отримання ліцензії на зброю.

За даними Міністерства внутрішніх справ Фінляндії, країна має понад 1,5 мільйона ліцензій на вогнепальну зброю та близько 430 тисяч її власників. Населення країни станом на 2015 рік складало 5,4 мільйона осіб. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Фінляндія: учень відкрив стрілянину у школі, загинула дитина

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Понад 60 учасників ...
Наступна новина: Понад 34 тис. маленьких ...

КОМЕНТАРІ