Теракт у Росії та підтримка України: міністри оборони Франції та РФ поговорили вперше з жовтня 2022 року

Теракт у Росії та підтримка України: міністри оборони Франції та РФ поговорили вперше з жовтня 2022 року

06.04.24 12:13 0 62
Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню провів 3 квітня переговори телефоном зі своїм російським колегою Сергієм Шойгу, під час яких він наголосив, що Франція засуджує «агресивну війну» Росії в Україні, повідомляє пресслужба французького міністра.

Це була перша розмова між двома лідерами з жовтня 2022 року, повідомив речник міністерства оборони Франції. Її ініціювала французька сторона.

«Франція продовжуватиме підтримувати Україну так довго і так інтенсивно, як це буде необхідно в її боротьбі за свободу і суверенітет, щоб принести мир і безпеку на європейський континент», – вказано в заяві.

Читайте також: WSJ: Макрон зустрічався із Байденом і Шольцом, щоб змінити стратегію Заходу щодо війни в Україні

Зазначається, що Лекорню висловив солідарність з жертвами теракту в Росії. Водночас він повідомив, що Франція не має інформації про будь-яку причетність України до інциденту та закликав Росію «припинити будь-яку експлуатацію».

На сайті міністерства оборони РФ наразі немає інформації щодо цих переговорів.

Раніше Президент Франції Емманюель Макрон заявив 25 березня, що Франція має інформацію про те, що напад на «Крокус Сіті» в Росії спланувало та здійснило угруповання «Ісламська держава» і застеріг Росію від звинувачень України в цій атаці. Макрон розповів журналістам, що група, яка здійснила теракт в Росії, намагалася здійснити кілька нападів на Францію.

Увечері 22 березня кілька осіб у камуфляжній формі в концертному залі «Крокус Сіті Хол» відкрили вогонь із автоматів та підпалили будівлю. Внаслідок нападу, за останніми даними, загинули 144 людини.

23 березня Слідчий комітет РФ повідомив, що «спецслужби та правоохоронні органи у Брянській області, неподалік кордону з Україною затримали чотирьох підозрюваних з-поміж осіб, які вчинили теракт у концертній залі «Крокус Сіті Хол».

ФСБ заявила, що нібито особи, які брали участь у теракті, «планували перейти російсько-український кордон» та «мали контакти на українській стороні». Згодом цю версію підтримав і президент РФ Володимир Путін.

Читайте також: Понад половина росіян вірить, що до теракту в «Крокус Сіті Холі» причетна Україна – FT

У Міністерстві закордонних справ «категорично» відкинули звинувачення від російських офіційних осіб у начебто «причетності» України.

За числом жертв напад на «Крокус Сіті Хол» є одним із найбільших терактів в історії Росії, більше жертв було лише при нападі на школу в Беслані у 2004 році. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Макрон заявив, що теракт в РФ здійснило угруповання «ІД» і застеріг від звинувачень України

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Мін’юст Республіки ...

КОМЕНТАРІ