Федоров: знадобляться місяці,щоб встановити наслідки руйнувань на ДніпроГЕС

Федоров: знадобляться місяці,щоб встановити наслідки руйнувань на ДніпроГЕС

06.04.24 09:24 0 45
Дніпровська гідроелектростанція не функціонує після російської ракетної атаки, сказав в ефірі національного телемарафону голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

«Знадобляться місяці, щоб спочатку встановити чітко наслідки тих руйнувань, яких завдав ворог, і потім ще велика кількість часу, щоб відновити спроможність генерувати електроенергію на нашій Дніпровській ГЕС», – сказав він.

Водночас голова області вказав на наслідки удару для логістики на Запоріжжі.

Читайте також: «Через загрозу нових атак ДніпроГЕС зараз ніхто не відновить». Наслідки обстрілу для Запоріжжя та України

« лише одна полоса руху функціонує на Дніпровській ГЕС, а інша точно також на місяці зруйнована. Наразі ми навіть не можемо сказати, скільки точно знадобиться часу на відновлення. Наразі експерти, підрядники, проєктувальники проводять повний аналіз і детальний аналіз збитків, завданих нашій інфраструктурі», – додав Федоров.

Російські війська під час масованої атаки 22 березня завдали удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі, де є серйозні пошкодження, повідомили в компанії «Укргідроенерго».

Читайте також: Якщо Росія хоче зруйнувати греблю Дніпровської ГЕС, атаки повторяться – Галущенко

У Міненерго цей удар РФ назвали наймасштабнішою атакою на українську енергетику за останній час.

Генеральний директор компанії «Укргідроенерго» Ігор Сирота в ефірі телеканалу «Еспресо» розповідав, що розбір завалів на ДніпроГЕСі триватиме близько тижня. Після цього, на його думку, можна буде оцінити наслідки обстрілу. За попередніми прогнозами компанії, на відновлення ДніпроГЕСу підуть роки. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: На п'ятий день після атаки РФ на ДніпроГЕС продовжують розбирати завали – Міненерго

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ