Активи Худайнатова: ВАКС стягнув 49% статутного капіталу «Альянс Холдинг» в дохід держави

Активи Худайнатова: ВАКС стягнув 49% статутного капіталу «Альянс Холдинг» в дохід держави

06.04.24 13:09 0 88
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила апеляційну скаргу Міністерства юстиції щодо компанії «Альянс Холдинг» – про це ВАКС повідомив увечері 3 березня.

За повідомленням, суд стягнув у дохід держави 49% статутного капіталу компанії. Відповідну скаргу Апеляційна палата розглянула скарги на рішення ВАКС від 26 січня 2024 року. Тоді суд частково задовольнив позов Мін'юсту до громадянина Росії Едуарда Худайнатова, але відмовив у позовних вимогах щодо «Альянс Холдингу».

«За результатами апеляційного розгляду, колегія суддів залишила без задоволення апеляційну скаргу ТОВ «Альянс Ойл Україна». Водночас, Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційну скаргу Міністерства юстиції України, постановивши стягнути в дохід держави 49% статутного капіталу ТОВ «Альянс Холдинг», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Російська судова система повідомила про націоналізацію Липецької фабрики «Рошен»

Суд постановив внести зміни до даних про розміри часток у статутному капіталі ТОВ «Альянс Холдинг»: 49 % частки у статутному капіталі ТОВ «Альянс Холдинг» – за державою Україна; 51 % частки у статутному капіталі – за компанією Shell за її зверненням до суб'єкта державної реєстрації.

У лютому 2024 року Вищий антикорупційний суд на клопотання Міністерства юстиції націоналізував частину українських активів російського олігарха Едуарда Худайнатова, який раніше очолював «Роснефть».

Водночас ВАКС відмовився задовольнити вимоги щодо стягнення в дохід держави 49 % частки у статутному капіталі компанії «Альянс Холдинг» у розмірі понад 270 мільйонів гривень.

За даними СБУ, Худайнатов контролював компанію «Альянс Україна» через низку офшорних компаній і підконтрольних осіб, щоб уникнути націоналізації. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Єврорада закличе Борреля та Єврокомісію до швидкого поступу у використанні активів РФ на підтримку України

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Російські ЗМІ: у Москві ...
Наступна новина: Через російський обстріл ...

КОМЕНТАРІ