На Тайвані стався потужний землетрус

На Тайвані стався потужний землетрус

06.04.24 12:42 0 69
На Тайвані вранці в середу стався землетрус, пошкодивши будівлі та автомагістралі – загинули четверо людей.

Національне пожежне агентство Тайваню повідомило, що чотири людини загинули в окрузі Хуалянь і щонайменше 57 поранені.

За даними Центрального метеорологічного управління Тайваню, землетрус магнітудою 7,2 був на глибині 15,5 км. Цей землетрус є найсильнішим на Тайвані за чверть століття.

Місцева газета United Daily News повідомила, що троє туристів загинули під час обвалів у національному парку Тароко.

Як пише АР, п'ятиповерховий будинок у Хуаляні зазнав значних пошкоджень: його перший поверх обвалився, а решта нахилилася під кутом 45 градусів. У столиці Тайбеї зі старих будівель і в деяких нових офісних комплексах обвалилася черепиця, а з деяких будівельних майданчиків посипалися уламки. Школи евакуювали учнів.

На острові з 23-мільйонним населенням було призупинено рух поїздів, а також метро в Тайбеї, де частково розійшлася новозбудована наземна лінія.

Рух уздовж східного узбережжя практично зупинився через зсуви і падіння уламків у тунелях і шосе в гірській місцевості. Це спричинило пошкодження транспортних засобів.

Незважаючи на те, що землетрус стався у ранкову годину пік, близько 8-ї ранку, початкова паніка швидко вщухла на острові, який регулярно страждає через підземні поштовхи і який готується до них, проводячи навчання у школах та розповсюджуючи повідомлення через ЗМІ та мобільні телефони.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: СБУ встановила особи 26 ...
Наступна новина: Голова Татарстану після ...

КОМЕНТАРІ