Група допомоги призупиняє доставку їжі до Гази після авіаудару Ізраїлю

Група допомоги призупиняє доставку їжі до Гази після авіаудару Ізраїлю

06.04.24 09:29 0 45
Деякі з найближчих союзників Ізраїлю, включно зі Сполученими Штатами, 3 квітня засудили смерть семи гуманітарних працівників, які були вбиті в результаті авіаударів у Газі. Ця втрата змусила численні благодійні організації призупинити поставки їжі палестинцям, які перебували на межі голодної смерті.

Смерть робітників World Central Kitchen загрожує зупинити зусилля Сполучених Штатів та інших країн відкрити морський коридор для допомоги з Кіпру, щоб допомогти полегшити відчайдушну ситуацію в північній Газі.

За даними Кіпру, кораблі, навантажені приблизно 240 тоннами допомоги від благодійної групи, повернулися з Гази лише через день після прибуття. Інші гуманітарні організації також призупинили роботу в Газі, заявивши, що пропонувати допомогу надто небезпечно. Ізраїль дозволив доставляти лише мінімум продовольства та запасів на спустошену північ Гази, де, за словами експертів, голод неминучий, пише агенція АР.

Президент США Джо Байден виступив із надзвичайно різкою критикою Ізраїлю, припустивши, що цей інцидент продемонстрував, що Ізраїль робить недостатньо для захисту цивільних осіб.

Читайте також: Британський прем?єр вимагає від Нетаньягу розслідування загибелі гуманітарних працівників у Газі

Неурядова організація World Central Kitchen (Світова Центральна Кухня) 2 квітня підтвердила загибель семи своїх співробітників у Смузі Гази.

За твердженням WCK, її співробітники їхали зоною, де не було бойових дій, у двох броньованих автівках із логотипами організації та в легковому автомобілі.

«Попри координацію переміщення з Армією оборони Ізраїля, конвой був обстріляний, коли виїздив зі складу в Дейр аль-Бала, де команда розвантажила понад 100 тонн гуманітарної харчової допомоги, доправленої до Гази морем», – йдеться в повідомленні.

Семеро загиблих були громадянами Австралії, Польщі, Великої Британії, Палестини, також ще один мав подвійне громадянство США та Канади.

Читайте також: У Секторі Гази розвантажили перше судно з гуманітарною допомогою

Ізраїль розпочав наземну операцію у Смузі Гази у відповідь на напад угруповання «Хамас», визнаного терористичним в ЄС і США, на південь Ізраїлю 7 жовтня 2023 року. Тоді від рук джигадистів загинули близько 1200 осіб, включаючи дітей, жінок і літніх людей, понад 250 були захоплені в заручники й вивезені до Сектору Гази. Ізраїль заявив, що його мета – повне знищення «Хамасу».

Підконтрольне «Хамасу» МОЗ Гази стверджує, що з початку бойових дій у секторі загинули понад 30 тисяч палестинців. Ці дані неможливо перевірити з незалежних джерел. Багато країн звинувачують Ізраїль у надмірній жорстокості щодо мирних громадян. Ізраїльські військові стверджують, що атакують виключно інфраструктуру джигадистів і стверджують, що «Хамас» розміщує свої об?єкти в густонаселеній забудові, використовуючи мирне населення як живий щит.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Федоров: знадобляться ...
Наступна новина: В Узбекистані заборонили ...

КОМЕНТАРІ