ТЦК почнуть викликати громадян,які досягли 25-річного віку,для уточнення даних – Генштаб

ТЦК почнуть викликати громадян,які досягли 25-річного віку,для уточнення даних – Генштаб

07.04.24 09:20 0 84
Територіальні центри комплектування викликатимуть громадян, які перебували на військовому обліку та досягли 25-річного віку, для уточнення даних, повідомляє 5 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

«Громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов'язаних», – йдеться у повідомленні.

У Генштабі посилаються на підписаний президентом України Володимиром Зеленським закон про зменшення призовного віку.

«Перебування громадян на військовому обліку призовників до досягнення ними 27-річного віку втратило актуальність та було зменшено до 25 років», – інформує Генштаб.

Вказано, що ТЦК викликатимуть громадян відповідного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів.

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав закон №9281, який знижує призовний вік з 27 до 25 років. У пояснювальній записці до документу вказано, що під час дії у державі правового режиму воєнного стану, необхідності в тривалому перебуванні громадян (до 27 річного віку) на військовому обліку призовників не має.

Читайте також: «Пів мільйона нам не потрібно»: Зеленський про мобілізацію

Урядовий законопроєкт про мобілізацію, який перебуває на розгляді у Верховній Раді, також пропонує змінити призовний вік з 27 до 25 років. Документ у першому читанні парламентарі підтримали 7 лютого.

29 березня комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки завершив розгляд поправок перед другим читанням до законопроєкту про мобілізацію. Як повідомлялось, їх було понад чотири тисячі.

В Україні від 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення Росії, запроваджено воєнний стан. Тоді ж оголосили загальну мобілізацію. Відтоді Верховна Рада регулярно продовжує строки дії воєнного стану і мобілізації. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Обмежено придатні, гроші за відпустку, психологи і ВЛК: що змінить для військових щойно підписаний закон

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МЗС Росії критикує ...
Наступна новина: Міжнародні резерви України ...

КОМЕНТАРІ