СБУ підозрює 11 підприємців із Криму в постачанні матеріалів для будівництва колоній у Севастополі

СБУ підозрює 11 підприємців із Криму в постачанні матеріалів для будівництва колоній у Севастополі

07.04.24 08:08 0 60
Служба безпеки України повідомила про підозру ще 11 підприємців з анексованого Криму у співпраці з владою РФ, передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

Правоохоронці встановили, що в 2022-2023 роках підозрювані уклали контракти зі створеними Росією виправними колоніями у Севастополі.

«За даними слідства, фігуранти забезпечували ці псевдоустанови будівельними матеріалами, вентиляційними системами, медичними виробами, меблями та оргтехнікою», – йдеться у повідомленні.

Українська спецслужба зазначає, що підозрювані сплачували до бюджету РФ податки, «фінансово підтримуючи російську агресію».

Читайте також: СБУ встановила особи 26 підозрюваних у співпраці з Росією на окупованій Херсонщині

Згідно з повідомленням, підозри оголошено Халілу Аблязізову, Світлані Боцієвій, Олексію Павлову, Михайлу Зарецькому, Олегу Сандулову, Владиславу Силівоненко, Вадиму Соболевському, Тетяні Тичині, Миколі Зінов'єву, Сергію Салміну та Михайлу Щерну. Їм оголошено про підозру в колабораційній діяльності.

Представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева заявила, що «одним із пріоритетних завдань України після деокупації Криму стане виявлення і притягнення до відповідальності тих, хто сприяв російській анексії півострова».

За її словами, ті, хто вчиняв злочини проти людяності і воєнні злочини, порушував права людини і вчиняв злочини, визначені як геноцид, мають бути притягнуті до відповідальності.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Психология игры в слоты
Наступна новина: ЗМІ: після запровадження ...

КОМЕНТАРІ