Берлін попередив уряд Грузії про небезпеку ухвалення закону про «іноагентів»

Берлін попередив уряд Грузії про небезпеку ухвалення закону про «іноагентів»

07.04.24 09:42 0 97
Ухвалення в Грузії закону про так званих іноземних агентів може стати перешкодою для вступу країни до Євросоюзу, заявила представниця канцлера Німеччини Крістіане Гоффман. Вона нагадала, що торік Євросоюз уже вимагав від Грузії відмовитися від законопроєкту, і керівництво країни обіцяло зняти його з порядку денного.

З аналогічною позицією виступило і міністерство закордонних справ Німеччини. Його речник Себастьян Фішер заявив, що закон про «іноагентів» може стати інструментом тиску на незалежну пресу, а свобода слова є однією з основ будь-якої демократії та обов?язковою умовою для приєднання до Євросоюзу.

Фішер зазначив, що в разі ухвалення законопроєкту країни ЄС проведуть між собою консультації, за підсумками яких Грузія може втратити шанс вступити до союзу.

Німецькі ЗМІ припускають, що проєкт грузинського закону про «іноагентів» стане однією з тем обговорення під час запланованого на 12 квітня візиту до Німеччини нового прем?єр-міністра Грузії Іраклі Кобахідзе. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Грузії повторно винесуть на розгляд законопроєкт про «іноагентів»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Литва передала Україні ...

КОМЕНТАРІ