МЗС Росії критикує переговори Вірменії в Брюсселі та закликає Єреван «не дати Заходу обдурити себе»

МЗС Росії критикує переговори Вірменії в Брюсселі та закликає Єреван «не дати Заходу обдурити себе»

07.04.24 09:10 0 92
Міністерство закордонних справ Росії заявило, що розглядає зустріч у форматі Вірменія-США-Євросоюз, яка пройшла 5 квітня у Брюсселі, як спробу Заходу втягнути Південний Кавказ у геополітичне протистояння.

«Безвідповідальне та деструктивне втручання позарегіональних сил у справи Південного Кавказу, прагнення вбити клин між країнами регіону та їхніми сусідами можуть призвести до негативних наслідків для стабільності, безпеки та економічного розвитку в регіоні, спровокувати появу нових розділових ліній, а також неконтрольоване зростання напруженості», – йдеться у заяві російського відомства, опублікованого ввечері 5 квітня.

Москва стверджує, що Захід хоче «перетворити Вірменію на інструмент реалізації своїх надзвичайно небезпечних задумів на Південному Кавказі».

У Москві вважають, що США та ЄС домагаються виходу Вірменії з Організації Договору про колективну безпеку та Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), а також виведення російської військової бази та прикордонників.

МЗС Росії закликало владу Вірменії «не дати Заходу обдурити себе і повести країну хибним шляхом». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЄС підтримав намір Вірменії вийти з-під російського впливу

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ТЦК почнуть викликати ...

КОМЕНТАРІ