Реєстрація кандидатів на «Ігри нескорених»: від України поїде на 10 людей більше,ніж торік – уряд

Реєстрація кандидатів на «Ігри нескорених»: від України поїде на 10 людей більше,ніж торік – уряд

10.04.24 12:19 0 53
Реєстрація кандидатів до національної збірної «Ігор нескорених-2025» у Канаді почалася 8 квітня, повідомляє Міністерство у справах ветеранів у вівторок.

Як повідомляє міністерство, змагання у Ванкувері та Вістлері стануть першими зимовими гібридними Іграми:

«Учасники візьмуть участь у плаванні, веслуванні на тренажерах, волейболі сидячи, баскетболі на кріслах колісних та регбі на кріслах колісних, включаючи нові зимові види спорту: гірські лижі, сноуборд, біатлон, бігові лижі, скелетон і керлінг на кріслах колісних».

Водночас національних відбір буде проходити за класичними видами спорту:

* баскетбол на колісних кріслах

* велоспорт

* веслування на тренажерах

* волейбол сидячи

* легка атлетика: біг, штовхання ядра\метання диска

* пауерліфтинг

* плавання

* стрільба з лука

* настільний теніс

«Цього року до збірної потрапить на десять осіб більше, ніж минулого – міжнародна Фундація Ігор Нескорених збільшила українську квоту з 25 до 35 учасників», – додають в уряді.

Реєстрація учасників на відбір до української збірної триватиме до 21 квітня, зареєструватися можна онлайн на платформі «е-Ветеран». Всеукраїнські змагання між претендентами на участь пройдуть у Києві з 31 травня по 2 червня. Склад збірної оголосять до 30 червня.

Читайте також: «Ти повертаєшся і розумієш, що за 2 роки світ змінився»: ветеран про нові професії для військових після фронту

«Взяти участь у цьогорічному відборі можуть військовослужбовці та ветерани Сил оборони України, а також добровольці, які отримали поранення, були травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання своїх службових обов'язків в зоні бойових дій з 2014 року», – пояснює Мінветеранів.

Крім того, членів збірної обиратимуть за критеріями, які український організаційний комітет отримав від Фундації Ігор Нескорених.

Україна вперше взяла участь у Іграх Нескорених у 2017 році.

Торік збірна України на «Іграх нескорених-2023» завоювала 34 медалі: 12 золотих, 14 срібних та вісім бронзових. ФОТОГАЛЕРЕЯ: Як грають «нескорені»: тренування Invictus Games із баскетболу на візках (фоторепортаж)

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Це не вуличне шапіто»: ...
Наступна новина: Росія: у Владивостоку ...

КОМЕНТАРІ