Журналіста з Нової Каховки Цигіпу етапували із Севастополя до Росії – дружина

Журналіста з Нової Каховки Цигіпу етапували із Севастополя до Росії – дружина

10.04.24 12:46 0 50
Журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпу, засудженого Росією у справі про «шпигунство», етапували з анексованого Сімферополя до Росії – про це повідомила Національна спілка журналістів України з посиланням на його дружину Олену.

При цьому дружина журналіста не знає, куди саме його етапували.

«Я навіть не від адвоката про це дізналася. Написала адвокату – він підтвердив, але сказав, що не знає, куди саме Сергія відправили. Не розумію, як можна – відправити людину на етап і не повідомити адвоката та сім'ю – в яке місто, в яку колонію. Але в Росії – державі, яка порушує всі закони та правила, всі домовленості – виявляється таке можливо», – сказала дружина журналіста Олена Цигіпа.

Читайте також: Суд в окупованому Криму залишив чинним 13-річне ув'язнення журналіста Цигіпи – правозахисники

6 жовтня 2023 року стало відомо, що підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив до 13 років позбавлення волі журналіста з Нової Каховки Сергія Цигіпу у справі про «шпигунство». У лютому 2024 року повідомлялося, що у Цигіпки з'явилася пухлина.

Сергій Цигіпа – журналіст, активіст та ветеран АТО з нині окупованої Нової Каховки. З початку повномасштабного вторгнення Росії він займався волонтерською діяльністю, брав участь у мітингах на підтримку України та висвітлював інформацію про дії РФ на півдні.

З 12 березня минулого року він перебуває в полоні. За даними Центру громадянських свобод, 24 лютого 2022 року він створив проєкт «Інформаційна самооборона Нової Каховки».

Довгий час місцеперебування Сергія Цигіпи було невідоме. Торік у жовтні стало відомо, що активіста утримують у СІЗО Сімферополя. Пізніше повідомлялося, що Цигіпу перевели в нове СІЗО в Сімферополі. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Б?ють та ґвалтують без упину»: жінка-трансгендер з Олешок розповіла про життя в російській окупації

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цього тижня у Тернополі ...
Наступна новина: Розвідка Британії: через ...

КОМЕНТАРІ