В ISW прокоментували візит Лаврова до Китаю

В ISW прокоментували візит Лаврова до Китаю

10.04.24 13:53 0 50
Росія послідовно просуває ідею очолюваного нею «багатополярного світового порядку» із РФ у ролі лідера коаліції незахідних держав, які протистоять США і Заходу, і про створення цього ладу йшлося під час візиту міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова до Китаю, пише у своєму звіті американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадали, що російські державні ЗМІ активно висвітлювали спільні зусилля Росії і Китаю щодо боротьби з нібито «подвійним стримуванням» Заходу, націленим на Москву і Пекін, під час зустрічей міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з президентом Китаю Сі Цзіньпіном і міністром закордонних справ Ваном Ї в Пекіні 9 квітня. Кремлівська агентство ТАСС повідомило, що Ван запропонував Китаю і Росії брати участь у «подвійній протидії» у відповідь на ймовірні спроби Заходу «подвійного стримування» проти Росії й Китаю.

Лавров заявив, що російсько-китайське «всеосяжне партнерство і стратегічна взаємодія» досягли «безпрецедентного рівня», і що Росія і Китай мають взаємні міжнародні інтереси і будуть координувати зусилля для вирішення внутрішніх і зовнішніх проблем. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Китай під час візиту Лаврова заявив, що «посилить стратегічну співпрацю» з Росією

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: НАБУ: в Україні та Польщі ...
Наступна новина: 10 квітня на території ...

КОМЕНТАРІ