«Обидві наші країни вимагають цього від себе та інших» – Блінкен про розмову з Кемероном щодо допомоги Україні

«Обидві наші країни вимагають цього від себе та інших» – Блінкен про розмову з Кемероном щодо допомоги Україні

10.04.24 14:36 0 81
Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив з британським міністром закордонних справ Девідом Кемероном допомогу Україні.

«Ми говорили про необхідність надання допомоги Україні зараз у вигляді додаткових боєприпасів, засобів протиповітряної оборони, артилерії. Ми обидва чули минулого тижня від українського міністра закордонних справ Кулеби про нагальні потреби. Обидві наші країни вимагають цього від себе і вимагають від інших», – сказав він на спільній з Кемероном пресконференції.

Читайте також: Бербок після Ради Україна – НАТО: системи ППО «потрібні Україні зараз»

У цьому контексті він згадав про запит адміністрації Джо Байдена до Конгресу, назвавши його «нагальним і необхідним». Оскільки Палата представників повернулася до роботи, Блінкен висловив сподівання, що проєкт буде винесений на розгляд Палати представників і проголосований якнайшвидше.

Держсекретар США також повідомив, що з главою МЗС Британії шляхи посилення зусиль щодо запобігання передачі зброї та матеріальних засобів до Росії для використання в Україні.

Девід Кемерон у свою чергу, коментуючи свої переговори у Вашингтоні щодо допомоги Україні, насамперед згадав про протиповітряну оборону. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кулеба та Кемерон обговорили пошук та доставку до України систем Patriot

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У МАГАТЕ заявили про ...
Наступна новина: Туреччина обмежить експорт ...

КОМЕНТАРІ