Китай під час візиту Лаврова заявив,що «посилить стратегічну співпрацю» з Росією

Китай під час візиту Лаврова заявив,що «посилить стратегічну співпрацю» з Росією

10.04.24 12:56 0 50
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї заявив 9 квітня, що Пекін «посилить стратегічну співпрацю» з Москвою і що обидві країни повинні стояти на боці «чесності і справедливості».

Він сказав про це під час зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим. Лавров прибув до Китаю з дводенним офіційним візитом 8 квітня – на тлі прагнення Москви і Пекіна зміцнити відносини у той час, як триває війна Росії проти України.

Лавров після переговорів із міністром закордонних справ Китаю заявив, що російський президент запропонував зміцнити євразійську безпеку, а Китай і Росія домовилися «почати діалог із залученням інших наших однодумців із цього питання».

«Довгий час існувала євроатлантична безпекова структура у вигляді НАТО, звичайно, як і ОБСЄ, але вона викреслює себе зі списку відповідних структур, у рамках яких можна вести змістовні переговори і домовитися про щось на основі балансу інтересів», – сказав Лавров.

Останніми роками Росія й Китай активізували контакти, а їхнє стратегічне партнерство лише зміцнилося після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Сполучені Штати Америки і їхні союзники запровадили санкції проти обох країн, зокрема проти Москви за вторгнення в Україну. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як Китай виграє від війни в Україні?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Смерть підлітка у Києві: ...
Наступна новина: Генштаб: армія РФ «не ...

КОМЕНТАРІ