У США пригрозили санкціями китайським банкам,які працюють із Росією

У США пригрозили санкціями китайським банкам,які працюють із Росією

10.04.24 13:01 0 63
Китайські банки, які сприяють експорту до Росії товарів військового і подвійного призначення, можуть стати об'єктами американських санкцій, заявила 8 квітня міністерка фінансів США Джанет Єллен.

Під час пресконференції в Пекіні після завершення чотириденного візиту до Китаю, під час якого вона зустрічалася з прем'єром Державної ради Лі Цяном й іншими високопоставленими китайськими представниками, Єллен заявила, що мала «важкі» дискусії з питань національної безпеки, і що вона висловила занепокоєння щодо підтримки китайськими компаніями російського військово-промислового комплексу.

За словами Єллен, вона наголосила на тому, що китайські компанії не повинні надавати «матеріальну підтримку» військовим зусиллям Росії, інакше вони зіткнуться зі «значними наслідками». «І я ще раз попередила, що будь-які банки, які забезпечують значні транзакції, пов'язані з постачанням до Росії товарів військового чи подвійного призначення, викликають ризик американських санкцій», – наголосила мінстерка фінансів США. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Байден і Сі провели телефонну розмову, першу після саміту в листопаді

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Генштаб: армія РФ «не ...
Наступна новина: Російська армія вдарила по ...

КОМЕНТАРІ