У Болгарії почав працювати тимчасовий уряд,дострокові вибори призначили на 9 червня

У Болгарії почав працювати тимчасовий уряд,дострокові вибори призначили на 9 червня

10.04.24 13:42 0 50
Тимчасовий уряд Болгарії на чолі з прем'єр-міністром Дімітаром Главчевим склав присягу в парламенті в Софії 9 квітня після того, як його призначив президент Румен Радев, який також оголосив позачергові загальні вибори на 9 червня.

Вибори, які стануть шостими з квітня 2021 року, були призначені через відмову 28 березня популістської партії «Є такий народ» сформувати уряд. Це третя партія, яка відмовилася від мандата.

Раніше правоцентристська партія ГЕРБ («Громадяни за європейський розвиток Болгарії») і її колишній партнер по коаліції, прозахідна партія «Продовжуємо зміни/Демократична Болгарія» заявили, що не можуть сформувати новий кабінет.

Після виборів у квітні минулого року Болгарія мала спільний уряд, який підтримували реформістські партії «Продовжуємо зміни/Демократична Болгарія» і ГЕРБ. Вони домовилися про 18-місячний уряд із ротацією прем'єр-міністрів – спочатку Ніколая Денкова з «Продовжуємо зміни/Демократична Болгарія», а через дев'ять місяців – Марії Габріель з ГЕРБ. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Парламент Болгарії схвалив відставку уряду Денкова

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Коваль: Фонд держмайна ...
Наступна новина: В Тернополі розклад занять ...

КОМЕНТАРІ