У Грузії заборонили проросійську партію. Вона планувала брати участь у парламентських виборах

У Грузії заборонили проросійську партію. Вона планувала брати участь у парламентських виборах

10.04.24 14:56 0 90
Прокремлівську партію «Консервативний рух» («Альт-інфо») ліквідували в Грузії. Рішення ухвалило Національне агентство публічного реєстру країни після звернення Антикорупційного бюро, передає проєкт Радіо Свобода «Ехо Кавказу».

Документ, затверджений 8 квітня, посилається на порушення, які, за інформацією відомства, були допущені під час реєстрації політичної сили.

«Консервативний рух» зареєстрували у 2021 році. Партія планувала взяти участь у парламентських виборах у жовтні цього року.

Читайте також: Владна партія Грузії повторно зареєструвала законопроєкт про «іноагентів»

Лідери руху заявляють, що рішення про ліквідацію «Консервативного руху» ухвалила правляча партія «Грузинська мрія».

Зокрема, один із лідерів Alt-Info Зураб Махарадзе, якого цитує видання SOVA.news, заявив, що Центральна виборча комісія країни мала підписати дозвіл на реєстрацію партії на виборах.

«Вони більше ні до чого не змогли причепитися», – сказав він.

У березні 2023 року прихильники та лідери прокремлівського радикального угруповання «Альт-Інфо» та партії «Консервативний рух» зірвали прапор ЄС біля будівлі парламенту Грузії та спалили на акції біля законодавчого органу кілька прапорів Євросоюзу. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Уряд Грузії відхилив прохання президентки Зурабішвілі відвідати Литву

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ